perjantai 11. huhtikuuta 2014

Avoin kosinta
Avoin kosinta. Minäpä kerron mikä se on. Pohjustan sillä, että olemme miehen kanssa eläneet yhdessä jotain kymmenen ja kahdentoista vuoden välillä. En tiedä. En muista. Mies on aina ollut naimisiinmenovastainen. Ei ymmärrä häitä. Sitä, että yhteen päivään kulutetaan kymmeniä tuhansia euroja. On myös aina sanonut, ettei voi mennä naimisiin, kun ei osaa tanssia. Minä taas tykkään häistä, mutta voisin harkita meneväni naimisiin vain hyvien bileiden toivossa.


Katsoin eräänä iltana Satuhäitä kun mies aloitti.


- Mä olen miettinyt. Kun sä tykkäät niin paljon häistä.
- Ei ei. Älä jatka!
- Niin no mä oon ajatellut. Kun sä tykkäät aina katsella noita hääohjelmia ja haaveilet häistä, että pitäiskö meidän..
- Älä, älä älä. Älä tee tätä!
- Niin pitäiskö meidän mennä naimisiin?
- No EI!
- No tää oli sellanen avoin kosinta. Jää voimaan. Kerro vaan sitten kun.
Että näin.

Ilona

22 kommenttia:

 1. No mutta se on hyvä että mahdollisuus on kun muuttaa mielensä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ja se on parasta, ettei mieskään varmasti ollut ihan niin tosissaan, että olisi ottanut nokkiinsa pakeista ;)

   Poista
 2. Haha. Paras. Meillä on tainnut olla aika samantyyppinen keskustelu joskus ja lopputulos jäi vähän auki :) Kattellaan.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Tuollainenhan on just hyvä, voit sitten suostua tai olla suostumatta. Joku kaunis eläkepäivä yllätät ja vaadit sitten niitä häitä? Me menimme niin vauhdilla naimisiin, ettei ollut aikaa juuri miettiä häitä, mentiin vaan eikä meinattu. Nyt muutama vuosi jälkikäteen olen välillä alkanut haaveilla häistä, siis ihan bileinä, ja haluaisin järkätä kymmenvuotishääpäiväjuhlat, jos sinne asti pääsemme. Puolisoa ei kuulemma kiinnosta, mutta aika monta vuotta ehdin vielä pehmittää! ;)

  Tämä taitaa muuten olla ensimmäinen kerta, kun kommentoin blogiisi, mutta olen hetken aikaa seurannut. Kirjoitat ihanasti, ja niin osuvasti vain muutamalla sanalla (itse lörpötän, blogissakin). Seuraan vastakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, aina voi järjestää hääbileet jälkikäteenkin. Me suomalaiset tuijotamme aina noihin tasalukuihin. Ihan yhtä hieno luku on viettää vaikka 7-vuotishääpäiväbileitä :)

   Poista
 4. No hyvä, että jäi voimaan :D

  Tuohon on kyllä vähän paha vastata myöntyvästi, kun verbi on väärä. Mä oon niin pilkunviilaajakotityranni, että olisin heti tarttunut siihen, ettei muuten todellakaan pidä. Hihihiii ;) Onneksi meillä toi on jo takana päin. Ja se sujui ilman kummempia kosimisia, niin mun ei tarvinut tarttua turhanpäiväisyyksiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Aivan totta muuten. Teoriassa VOITAISIIN jos HALUTTAISIIN, mutta ei PIDÄ.
   Taitaa muuten nykyään olla pitkässä avoliitossa ja avioliitossa samat lait ja oikeudet..jos en ihan väärin muista. Eli enää ei edes välttis PIDÄ mennä naimissin.

   Poista
 5. Hahaaa!!! Mä nauroin niin tän luettuani, koska meillä tämä tilanne meni just eikä melkein samalla tavalla. :D Ja sitten viime kesänä vihdoin lunastin tän lupauksen. Hihi. Miehet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä?!!
   Olisi muuten voinut mies tipahtaa pikkusen jos olisinkin sattunut vastaamaan kyllä. Että juu, aletaan suunnittelemaan meidän omia satuhäitä. Hohoo sanon.

   Poista
 6. Hohoo. Niitä bileitä odotellessa!

  VastaaPoista
 7. Oih! Mä unelmoin häistä usein. Löysin jo mekonkin - vuosi sitten. Se oli täydellinen.
  Koulut on kesken, höh. Se siitä sitten, tältä erää siis. Odotan tälläistä tarinaa joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan sama juttu. Löysin kerran täydellisen puvun kirpputorilta. Minulla on myös vanha käsityölehti, jonka välissä on kaavat sille minun täydelliselle puvulleni. Lehti on varmaan vuodelta 2005 tai jotain. Ja puku olisi edelleen täydellinen :)

   Poista
  2. Mistä päin te ootte?

   Poista
 8. OIJOIJOI!!!! Ihanaa!!! Mutta hei, aivan TÄYSIN samat "no kun menee rahaa, no kun en osaa tanssia, no kun ollaan me yhdessä ilman häitäkii" - kommentit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muuten ihan niin totta nuo perustelut. Ja eroaminenkin on helpompaa : D :D :D

   Poista
 9. Meillä aika monen tollaisen "pitäiskö mennä naimisiin?"-keskustelun jälkeen ollaan lopulta menossa naimisiin. (Aika white trashia luvassa kun tuleva rouva on raskaana ja on noi kaksi jo jaloissa, mutta...). Ilman bileitä - haluisin bileet, mutta en haluaisi olla päähenkilönä.
  Avoin kosinta on aika hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mutta onnea! Kyllä ne bileet voi muullakin teemalla järjestää :D tai myöhemmin.
   Miten olet voinut ja koska kolmannella on aika tulla?

   Poista

Kiitos!