tiistai 29. huhtikuuta 2014

Odotus

Kolmas makuuhuone. Lattia maalattuna, harvat ja valitut huonekalut sisällä. Nyt huone odottaa. Valmiina. Uutta asukastaan. Tai asukkaitaan. Voi täyttyä milloin vain. Saa täyttyä.


Siihen asti hengaillaan ja nautitaan leppoisasta elämästä "nelihenkisenä perheenä".

P.S. Ei vain lattioiden maalauksen vuoksi saapunut valo huoneeseen. Vaan myös ikkunoiden puhtauden vuoksi. Tämä pesi ikkunat, joita ei varmasti oltu pesty vuosikausiin. Niin likaiset olivat, etten ikinä edes uskaltanut sälekaihtimia aukaista.

Ilona

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sinne kun kohta joku teini ampasee eikä sen jälkeen enää lattiapinta-alaa ole näkyvissä niiden vaate-ja tavararöykkiöiden alta (okei, vähän stereotyyppisesti ajattelen) niin kyllä mulla on pidättelemistä :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvää teki kun sai tämänkin huoneen tyhjentää kokonaan ja sitten täyttää hiljalleen. Tosin olisin mieluusti jättänyt puolet huonekaluista vielä pois. Mutta ei ole paikkaa minne sijoitella niitä sitten.

   Poista
 3. Oooon. Nytkö se tapahtuu? Suuuuria päätöksiä. Ihailtavia päätöksiä!

  Kyllä hänen / heidän kelpaa nyt tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No emmä tiiä tapahtuuko koskaan mitää. Kyllä ollaan jokin aika jo oltu valmiudessa ottamaan sisaruksia ja kouluikäisiä lapsia/nuoria.. mutta hiljaista on pitänyt.

   Poista
 4. Ihana huone! Tykkään erityisesti tuosta puisesta penkistä ja turkoosista valaisimesta. Yksinkertaisesti kaunista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne käy kyllä keskenään kivasti ja onneksi sain tuon puisen punttipenkin tuonne mahtumaan, kun muuten olisi joutunut vaatehuoneeseen säilytykseen.
   Mies on vallannut tän huoneen tällä hetkellä ja hyvin maistuu kuulemma uni.

   Poista
 5. Siellä odottaa ihanan kodikas huone uutta asukastaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö muuten jännää tällainen. Odotus. Toisaalta meillä on loma edessä kesäkuussa, niin voipi olla ettei sitä ennen huone täyty.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää taas kerran! Tuo tapettikin on mainio, retro ja ajankohtainen yhtäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kyllä tosta tapetista. Ainoa paikka tässä kodissa, minne edellisten asukkaiden laittama tapetti sai jäädä. Tuon voi yhdistää niin monenlaiseen tyyliin, että. Jos musta kuoriutuis vaikka joskus maalaisromanttinen sisustaja, niin jopa kävisi ruututapetti silloinkin :D

   Poista
 7. Kaunis huone. Ihanan valkoinen ja näkymä ulos on upea.
  Luin tämän tekstin ja jäin miettimään, että mikä asukas teille tulee - au pair? uusi vauva?
  Jäin sitten lukemaan blogiasi kauemmaksi aikaa. Ottamaan selvää. Lukemaan ajassa taaksepäin. Luin ja löysin.
  Olette ihania ihmisiä, rakastavaisia ja huolehtivaisia. Pidätte huolta toisista, se on ihailtavaa.
  Oikein ihanaa vappua teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika näyttää muuttaako. Elämä on sellaista arvaamatonta. Koskaan ei tiedä mitä käänteitä se eteen tuo. Aika jännää, ettei voi tietää millainen kesä on edessä. Onko meitä kolme, neljä, viisi vai kuusi ;)

   Poista
 8. Ymmärsinkö oikein, että mahdollisista uusista sijoitettavista huolimatta jatkatte myös vauvojen kanssa?
  Teilläkin isoja muutoksia ehkä edessä..hurjaa..jännitetään yhdessä, mitä huominen tuo tullessaan! ;)
  Loppukeskusteluun on vielä meillä hetki matkaa, en millään malttais odottaa...-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lain mukaan perheeseen voidaan sijoittaa 4 alle kouluikäistä lasta omat alle kouluikäiset mukaan lukien. Kouluikäisiä saisi kaiketi olla jopa enemmän.

   Eli kyllä meillä voi olla samaan aikaan vauva ja myös muun ikäisiä lapsia sijoituksessa.

   No on just varmaan niin piinaavaa tuo odotteleminen. Mutta toisaalta se kuuluu prosessiin. Se, että ajatus saa kypsyä rauhassa, eikä kaikki tapahdu heti.

   Poista
 9. Upea huone ja upeaa tuo työ, mitä teette!

  VastaaPoista
 10. Ihana huone ja ihanat te!! Kohtahan teitä voi olla yhtä monta kuin meitä ;) Onnea odotteluun ja toivotaan, että huone täyttyy jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan hetki kerrallaan. Tällä hetkellä täytyy elää tässä ja nauttia tästä.

   Poista
 11. No huoneesta on sanottava se että se on ainakin helppo pitää siistinä (mikä lienee sen tarkoituskin). Kovin kolkko on huone nuorelle, vieläpä erityistä tukea tarvitsevalle nuorelle.. Empä tiedä ilahtuisiko hän, mutta tietysti jos tämä on vain lähtötilanne josta nuori voi sitten tehdä omanlaisensa. Neutraali se ainakin on joten helppoa olisi tästä pienillä yksityiskohdilla rakentaa yksilöllisempi tytön tai pojan rentoutumisnurkka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoituksena oli juurikin tehdä neutraali huone, joka on muuntautumiskykyinen. Ja sitä sen täytyykin olla, jos asukas voi teoriassa olla tyttö tai poika 7-17-vuoden väliltä. En tiedä olisiko lapsen/nuoren mukava tulla sellaiseenkaan huoneeseen, joka olisi täynnä jonkun muun henkilökohtaisia tavaroita ja asioita. Näinpä jätin tilaa, jotta tuleva asukas saa muokata tästä omanlaisensa huoneen.

   Poista

Kiitos!