torstai 19. joulukuuta 2013

Kaunisteltu totuus


Pakkauksessa lukee:
Rasvaa 2,3 %
22,5 g proteiinia / pakkaus


Pakkauksessa voisi myös lukea:
5,75 g rasvaa / pakkaus
9% ProteiiniaKyse on 250 gramman rahkapurkista.


Kumman yllä olevista vaihtoehdoista valitsisit? Sen, jossa on proteiinia jotain 22,5 ja rasvaa vain 2,3? Vai sen, jossa on proteiinia vain jotain 9 ja rasvaa jopa 5,75?


Niinpä.
P.S. Niille joiden matematiikka ei taivu, selvennettäköön, että yllä olevat kaksi esimerkkiä rahkan ravintosisällöstä sisältävät täysin samat määrät proteiinia ja rasvaa.
Nuori ja kapinallinen
Ilona

(tai ainakin kapinallinen)

7 kommenttia:

 1. Haha hyvä huomio, enpä itse kiinnittäisi varmaan sen enempää huomiota millä yksiköillä prosentit on laskettu. Muutenkaan en kyllä lainkaan seuraa rasvan tai proteiinien määriä ostamissani ruuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mutta ne jotka rahkaa syövät, hakevat usein juuri mahdollisimman korkeaa proteiinipitoisuutta ja mahdollisimman pientä rasvapitoisuutta.

   Poista
 2. Pirulliset markkinavoimat!
  Mä oon kyllä missannut tän rahkajutun komeesti - siis miten kukaan muu kuin kaikista kreiseimmät fitnessfanaatikot voi sitä syödä, että eiks vois vaan juoda maitoo... Mutta mä en tunnetusti tajua mistään mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en kyllä ole kreisi fitnessfanaatikko juu. Nyt kun olen aloittanut tavoitteellisemman lenkkeilyn, olen yrittänyt vähän lisätä proteiinin määrää ravinnossa.
   Enkä juo maitoa ollenkaan.

   Ei sitä kaikkea tarvitse tajuta ;)

   Poista
 3. Haa, mä oon ihan samanlainen! Lasken aina kaikkia noita prosentteja ja varsinkin just noita protskuja. :D Monta kertaa aika mielenkiintoisesti ilmoitettu nuo prosentit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tää on vaan niin ärsyttävää kaunistelua!

   Poista
  2. Joo. totta puhut. Mä oon vaan tottunut noita laskemaan ettei enää jaksa edes ärsyttää :D

   Poista

Kiitos!