lauantai 28. joulukuuta 2013

Vuosikalenteri DIY
Täydellistä kalenteria on vaikea löytää. Jos on ulkonäköä, ei ole toimivuutta. Jos on toimivuutta, ei ole ulkonäköä. Karkeasti.


Design-kalenterit saavat jäädä kauppaan, koska tahdon nähdä kalenterista päivämäärien lisäksi nimipäivät ja suomalaiset pyhät. Merkinnöille tulisi olla tilaa. Kalenteri saisi olla myös suomalaista mallia, niin että viikot alkavat maanantaista eivätkä sunnuntaista.


Koska ulkonäkö vastaan toimivuus - dilemma ei aikoinaan ratkennut kaupassa, päädyin ratkaisemaan kalenteripulman yksinkertaisesti. Joka vuosi postilaatikosta kolahtaa ilmainen kalenteri. Vantaan Energian, Kodin Kuvalehden tai HSY.n. Mitä näitä nyt on. Ilmaiseksi ja älyttömän kattavilla merkinnöillä. Säästävät rahaa, vaivaa ja luontoa. Ja täyttävät kaikki muut kriteerit paitsi hyvän ulkonäön. Sakset viuhumaan siis.


Näillä on menty muutama vuosi, enkä voisi enää elää ilman. Tahdon nähdä kalenterista koko vuoden kerralla. Menojen suunnittelu ja ajan hahmottaminen on helppoa, kun tärkeät päivät näkee kertasilmäyksellä.OHJE kaikessa yksinkertaisuudessaan:

- Leikkaa kalenterista kaikki ylimääräinen pois
- Etsi kalenterille paikka
- Kiinnitä seinään washiteipillä tai sinitarralla.
P.S. Minulla on yksi ylimääräinen valmiiksi leikattu vuosi 2014. Jos tahdot, lähetän sen sinulle ylijäämäjoulupostimerkeillä. Jos moni tahtoo, sanon entten tentten.

Jos kukaan ei tahdo, niin poika saa sen. Sillä kyllä on jo yksi. Se, joka täyttää ainakin kirkkaasti ne ulkonäkökriteerit.P.P.S. Joo anteeksi taas superhuonot kuvat. Keneltäkään ei varmasti ole mennyt ohi, että pimeää on.

Ilona

18 kommenttia:

 1. Toi on kyllä superkätsä. Jos on noin paljon seinätilaa. Tietty eteisen oveen voisi laittaa teipillä. Meillä on kyllä se kaunis muumi, jo vuosia sitten hyväksi ja kauniiksi todettu, paljon kirjoitustila, muttei näytä noin kätevästi koko vuotta kerralla. Tai olisi ainakin näppärä jos näkisi kuluvan kuukauden lisäksi edellisen ja seuraavan. -p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vanhva muumi on kyllä kaunis. Keittiön seinällä on aina tilaa jos ei eteisessä ;)

   Poista
 2. Hieno idea ja hieno blogi!
  Näinhän se on, ulkonäkö ja käytännöllisyys harvemmin kohtaavat kalentereissa. Erityisen hankalana muistan juuri sellaisen sunnuntaista alkavan. Olin aina tiistaina siellä, missä olisi pitänyt olla maanantaina.
  Onnellista loppuvuotta sinulle!
  Liina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liina ja Kiitos, kiva kun tulit!

   Joo mä en ymmärrä kuinka sitä sunnuntaista alkavaa pystyy suomalainen hahmottamaan :)

   Poista
 3. Oi, simplicity is beauty! Minä huolin kyllä jos ei muut, meillä on tyhjä keittiön seinä ja mies joka ei koskaan muista kertoa menoistaan... Jospa kalenteriin kirjoittaminen auttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jos kukaan muu ei kysele, niin sulle lähtee :)

   Poista
  2. Huhuu Kati! Laita mulle postia tonne
   ilonakeskenerainen@gmail.com
   ja kerro postiosoitteesi, niin laitan sulle postia tulemaan :)

   Poista
  3. Oi jee, kiva! Minä laitan kunhan vauva nukahtaa! kiitos :)

   Poista
 4. Ps. Jääkö washi-teipistä jälki seinään jos on pidempään, kuten vuoden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä ole meillä ainakaan jäänyt. Kun on ollut kiviseinässä tai sellaisessa maalatussa jossain mitä lie puupuristetta seinässä. Tapetissa en uskaltaisi niin kauan pitää.

   Poista
 5. HYVÄ idea! meillä on myös ollut jo pitkään kalenteriprobleemi, eikä mistään oo löytynyt mitään tosi tosi kivaa. tällä hetkellä on granitin simppeliäkin simppelimpi seinäkalenteri käytössä ja mies sai aika kivan uuden joululahjaksi eli nyt niitä on jopa kaksi. tuossa sun omassa parasta on ehkä se että koko vuoden näkee kerralla - ei tartte turhia pläräillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kalenteriasiat siis hallussa :)

   Joo parasta on kyllä nähdä koko vuosi. Yllättävän usein tulee katsottua kalenterista myös mitä tuli tehtyä millonkin..siis taakse päin.

   Poista
 6. Hihi, heti aloin kelata, että mihinkäs meillä saisi tuon idean toteutettua!? Ja heti myös keksin; keittiön ja työhuoneen väliseen oveen, joka on aina auki, keskeisellä paikalla jajaja... Kalenteri on normaalisti työhuoneen puolella tietsikan vieressä. Perhekalenteri meillä on ollut joinakin vuosina, niistä kelpaisi Hra Hakkarainen nytkin. Mutta toisaalta, posti toi meillekin jo kaksi kalenteria lehtien kyytiläisinä, niin miksei niitä käyttäisi? Hyvä idea kyllä, huomenna tuumasta toiseen!

  P.s. Kiitti vinkistä :)

  P.s.2 Potti oli joulukattauksessa luumujen alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jee. Hyvä, postin tuomat kalenterit kannattaa hyödyntää. Laita sitten lopputuloksesta kuvia :)

   Ja jee - hyvät potille :) Missähän mun potti on..jonnekin ihan unohtunut! Hyvä, että muistutit. Nykyään kyllä ahdistun niin tavaran määrästä, ettei oikein mikään voi olla esillä.. että käy juuri näin. Ihanat asiat unohtuvat jonnekin muiden ihanien asioiden taakse kaapin perälle.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. No eiks ole. Magee ulko-ovi :)

   Täällä lisää avainnaulakosta
   http://keskenon.blogspot.fi/2013/08/diy-sailytin.html

   Poista
 8. Mahtava idea! Taidanpa kopio idean meillekin. Kiitos siis vinkistä. :)

  VastaaPoista

Kiitos!