torstai 12. joulukuuta 2013

Pipariksi meni (osa 2.)

Hyvän sokerikuorrutteen salat


Kestävän ja nopeasti kuivuvan kuorrutteen teet tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta. Tämä kuorrute on niin kestävää, että sillä liität piparkakkutalon osat toisiinsa. Eikä polta sormia! Kuorrute ei valu ja pysyy hyvin kuosissaan. Muuttuu myös kunnolla kovaksi, eikä halkeile pois piparien päältä.


- 1 kananmunan valkuainen
- 2-3 dl tomusokeria
- muutama tippa sitruunamehua

Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vatkaa valkuaisen sekaan sähkövatkaimella tomusokeria pikkuhiljaa lisäten, jotta näet milloin kuorrute on sopivan kiinteää. Lisää sitruunamehu. Valmis kuorrute on kiiltävää ja tanakkaa ei lainkaan juoksevaa mömmöä. Laita kuorrute minigrip-pussiin ja leikkaa pussin kulmaan hyvin pieni reikä ja anna mennä - siis koristele.


Piparkakkutalon osia liimatessa olen leikannut minigrip-pussiin isomman reiän (5mm halkaisija) ja pursotellut kuorrutetta saumakohtiin hyvät määrät. Tämän piparkakkutalon, johon käytin 2 kiloa taikinaa, seinät ja kattopalat olivat kohtalaisen massiiviset. Osat liimautuivat ja pysyivät kuitenkin kiinni toisissaan heti, eikä niitä tarvinnut tukea mitenkään. Toimii siis.

Ilona
6 kommenttia:

 1. Jee! Kiitos tästä. Tuon kuorrutteen kanssa aina tappelenkin :D Aivan ihana tuo piparkakkutalo!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :)
   Minäkin tein joskus ennenvanhaa vedestä ja tomusokerista...ja oli kyllä sellaista säätämistä.
   Tällä ohjeella ei tarvitse säätää (kun vaan löytää oikean suhteen tomusokerin ja kananmunan kanssa).

   Poista
 2. Tuolla kuorrutteella tulee myös tosi hyvät jääpuikot katoille kuten edellisessä postauksessa esittelitkin. Kaupan lössökuorrutteilla ei sellaisia saa aikaan.

  VastaaPoista
 3. Tämän pikeerin nimeen vannon minäkin! Tuon hienon nimen opin kun joskus eksyin Kinuskikissa-blogin ihmeelliseen maailmaan :). Toimii. Alan juuri vatkata, ja koota lasten taloja, pääsevät koristelemaan koulun jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun annat lasten koristella! Minä en antanut..taloa siis.

   Mutta hyvä idea..ehkä pitää tehdä pojan kanssa vielä pieni talo, jonka hän saa koristella. Ongelmana on tosin se, etten tahdo kotiin yhtäkään piparkakkutaloa syötäväksi ;)

   Poista

Kiitos!