keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Mehevin taatelikakku ever






Täältä pesee taas. Leipomuksia. Tämä on itse kehittelemäni ohje ja ihan maailman paras. Taatelikakusta tulee ehkä mieleen kuivakakku, mutta tästä on kuiva kaukana!



Ohje on helppo ja se menee näin.


Ainekset:

- 200 grammaa taatelia (sellaisessa pakatussa köntissä)
- 2 dl vettä
- 100 g voita
- 0,75 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja

Vuoan voiteluun:
- voita
- korppujauhetta


1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota leipävuoka. Ohjeen voi tehdä myös irtopohjaiseen rengasvuokaan, mutta tee silloin ohje kaksinkertaisella määrällä.
3. Kiehauta vesi kattilassa ja pilko sekaan taatelit. Anna taatelien kiehua, kunnes ne ovat pehmenneet ja vesi on haihtunut. Ota kattila liedeltä (ja anna jäähtyä hetki).
4. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää kananmuna edelleen hyvin vatkaten.
5. Lisää seokseen taatelit ja sekoita kevyesti (puuhaarukalla tai nuolijalla).
6. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
7. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia.
8. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja koristele jos tahdot. Pähkinöillä, manteleilla, taateleilla, kuivahedelmillä tai vaikka piparkakkuihin tarkoitetulla sokerikuorrutteella






Ilona





7 kommenttia:

  1. Hei leivoin just kanssa eilen taatelikakkuja opettajille! Pistän vielä helpommaksi: kiehauta kattilassa pilkotut taatelit, vesi ja sokeri, tai keitä kunnes sosetta, jäähdytä hetki, lisää voi paloina ja anna sulaa joukkoon, sekoita (tässä vaiheessa seos on parasta lusikoutavaa ikinä). Sekoita vähän jäähtyneeseen seokseen kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Siinä se. Helppoa kun nakki -sanoisi Martta.
    Taatelikakku paras kakku. (No on ne muutkin aika hyviä).
    Pilvi

    VastaaPoista
  2. Kakusta tuli ihan jäätävän hyvää (ja mehevää)! Mulla paistoaika oli 43 minuuttia (meillä on 2 vuotta vanha uuni eli tehot pitäis olla ihan kohillaan), 25 minuutin kohdalla oli vielä ihan löysää taikinaa. ;D Mut kiitti ohjeesta, pitää ottaa talteen. :)

    Minna H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kommentista. Joo varmasti vaikuttaa uuni ja tietysti se, tekeekö yksinkertaisen vai kaksinkertaisen määrän taikinaa. Tää lähtee nyt tekemään näitä kolme kappaletta, niin on jouluviemisiä sukulaisille :)

      Poista

Kiitos!